Su Ve Mineral Hangi Besinlerde Bulunur? En Çok Su Ve Mineral İçeren Besinler Nelerdir?
Kişi sıvı tüketmezse ne yazık ki ölümle sonuçlanabilecek ciddi sorunlarla karşılaşma riski bulunmaktadır. Özellikle sıcak aylarda terleme yoluyla daha fazla su kaybederiz. Bu nedenle su kaybını içerek veya yiyerek telafi etmek önemlidir.
Bu nedenle bugün hangi gıdaların su açısından en zengin olduğunu bulmak önemlidir. Bu besinler meyve ve sebzelerdir ve vücudumuzun dengeli bir günlük sıvı alımını sağlamak için bunları yemek sırasında veya atıştırmalıklarla birlikte beslenmemize dahil etmek mümkündür.
Hangi besinler su ve mineral içerir?
Genel olarak suyun sadece içerek değil, yiyerek de yenilendiğini bilmek çok önemlidir: Bu nedenle hangi yiyeceklerin su açısından en zengin olduğunu bilmek ve damak zevkimize göre bunları öğünlerimize dahil etmek faydalıdır.
Süt, meyve ve sebzelerin %85’i su içerir. Balık, et, yumurta ve taze peynirler %50-80 oranında su içerir. Pişmiş makarna ve pirinç %60-65 oranında su içerir. Ekmek ve pizza %20-40 oranında su içerirken bisküvi, peksimet, galeta ve kuru meyveler %10’dan az su içerir.
Hangi besinler en çok su ve mineral içerir?
Özellikle sıcak mevsimde vücudun nemlendirilmesine doğru katkı sağlamak için sofraya konulabilecek su açısından zengin besinlerin listesi şöyle:
Sebzeler: salatalık, kabak, marul, turp, hindiba, turp, domates, kabak ve kabak çiçekleri, karpuz, soğan.
Meyve: karpuz (neredeyse %95’i su), kavun, şeftali, portakal, elma, üzüm.
Su açısından zengin gıdaları pişirmekten kaçınmak ve bol miktarda çiğ, harmanlanmış veya kaynamış su içeren meyve ve sebzeleri tüketmek önemlidir. Yüksek sıcaklıklarda pişirmek, fırında pişirmek, tavada kızartmak veya kızartmak gıdaların kurumasını kolaylaştırır.
Aslında sebzeleri pişirmek, mevcut sıvıların buharlaşmasına yardımcı olur ve bunun sonucunda besin özellikleri ve su kaynağı kaybolur. Yeterince sulu yiyecekleri soframıza getirmek için basit, taze ve lezzetli tarif önerilerine uymak önemlidir.
Su ve yaşamdaki önemi
Genel olarak su dengemizde temel bir rol oynar ve temel bir yaşam kaynağıdır. Bu nedenle sıvı alımına özellikle dikkat etmeli, çocuklara ve yaşlılara da sık sık su içmelerini önermeliyiz. Çok ciddi durumlara yol açabilecek hoş olmayan rahatsızlıkların önlenmesi için su açısından zengin besinler.
Genel olarak hem yüksek sıcaklıkların tansiyonun düşmesine, dolaşım zorluklarına, sıcak çarpmasına neden olabileceği yaz aylarında hem de yılın geri kalanında hem kendi sağlığımız hem de sevdiklerimizin sağlığı için son derece önemlidir. Su sağlık açısından son derece önemlidir.
Yeterli su içmemek dehidrasyona neden olabilir. Bu durum yorgunluğa, baş ağrısına, cilt problemlerine, kas kramplarına, düşük tansiyona, hızlı kalp atışına ve uzun süreli dehidrasyon durumunda böbrek yetmezliği gibi ciddi komplikasyonlara neden olabilir.