Severek tüketiyoruz ama yaşlanmayı hızlandırıyorlar! Bu gıdaları tüketmeden önce bir daha düşünün
Vücudumuz ve cildimiz en değerli hazinemizdir. Onunla ilgilenmek bizim elimizde. Çoğumuzun sıklıkla tükettiği besinler sağlığımıza zarar verip hastalıklara neden olurken, yaşlanmaya ve cilt sorunlarına da neden olabiliyor. Daha genç görünmek ve yaşlanmayı geciktirmek için bu besinleri tüketmeden önce iki kez düşünmelisiniz.
BEYAZ ŞEKER
Kilo almaktan cilt kırışmasına kadar pek çok zararı vardır. Çok fazla şeker tüketmek vücuttaki cilt proteinlerine, lipidlere ve kollajene zarar verir. Bu nedenle kırışık oluşumunu artırır. Vücudumuzdaki proteinler ve lipitler cildimizin sıkılaşmasından sorumludur.
KIZARTMASI PATATES
Vücuttaki önemli mineralleri tüketir. Vücudumuzda cilde zarar veren serbest radikalleri serbest bırakır. Patatesi sağlıklı ve lezzetli bir şekilde tüketmek istiyorsanız fırında pişirin.
IŞLENMİŞ ETLER
İçerisinde bol miktarda tuz ve koruyucu bulunan bu ürünler vücutta su kaybına neden olur ve iltihaplanmayı tetikler.
TRANS YAĞ
Trans yağlar damarları sertleştirir. Ciltteki kan akışını zayıflatarak erken yaşlanmaya neden olur. Kızartma yağları, margarin, fast food ve tüm abur cuburlar trans yağ içerir.
BAHARATLI YİYECEKLER
Uzun süreli aşırı baharat tüketimi ciltte kızarıklığa neden olur. Ayrıca kan damarlarını genişleterek erken yaşlanmaya neden olur. Baharatları dozlarda tüketmek sağlığınız için daha faydalı olacaktır.
KAFEİNLİ İÇECEKLER
Yüksek kafein cildi kurutur. Vücudu kurutur ve nem eksikliğine neden olur. Bu durumu düzeltmenin basit yolu her fincan kahve için 1 bardak su içmektir. Güvenli günlük kafein alımı aşılmamalıdır.
KÖMÜRDE PİŞİRİLMİŞ ET
Cildi incitir. Siyah ve kömürleşmiş et, ciltteki kollajen gibi temel özellikleri bozar.
EKSTRA TUZ
Dehidrasyona neden olur. Yani tüm vücudun su tutmasını sağlayan ödem oluşturur. Susuzluğa yol açar ve susuz kalan vücut daha erken yaşlanır.
ALKOL
Aşırı alkol tüketimi, yaşlanma ile ilişkili çeşitli sağlık sorunlarının gelişme riskini artırır.