YRP Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Gül: Eti Krom Maden işçilerinin vermiş oldukları onurlu mücadelenin yanlarındayız – Son Dakika Siyaset Haberleri

0

Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Gül, Elazığ'ın Alacakaya ilçesinde işverenle anlaşma sağlanamadığı için greve giden Eti Krom A.Ş işçilerine destek verdi. Gül, “Madenlerde gece gündüz çalışan işçilerin güvenli çalışma ortamları, adil ücret ve insan onuruna yakışır yaşam koşulları talepleri karşılanmalıdır.”

Çalışma koşulları ve ücretlerde iyileştirme isteyen Yıldırımlar Holding'e bağlı Eti Krom A.Ş. İşverenle anlaşmaya varamayan işçiler 1 Temmuz'da greve gitti. Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Gül, parti olarak Eti Krom madencilerini desteklediğini açıkladı. Gül, işçilerin haklı mücadelesini desteklediğini açıkladı.

“ÇALIŞMAYA SAYGI GÖSTERİLMELİ”

Nurettin Gül, işçilerin hak ettiği emeğin karşılığını alması gerektiğini belirterek, şöyle konuştu:

Elazığ Alacakaya'da greve çıkan Eti Krom işçilerinin adil çalışma koşulları ve haklarının korunması için verdikleri onurlu mücadeleyi takdirle karşılıyoruz. Yeniden Refah Partisi olarak hak ve adaleti ön planda tutmayı ilke edinmiş bir parti olarak emekçi kardeşlerimizin taleplerini karşılamak için yanlarında olduğumuzun altını çizmek isterim. Güvenli çalışma ortamları, adil ücretler ve insan onuruna yakışır yaşam koşulları elde etmek için madenlerde gece gündüz çalışan işçilerin taleplerinin karşılanması gerekmektedir. Ülke ve Elazığ ekonomisinde değerli bir yere sahip olan krom cevherinin çıkarılmasında, yer altında, güneş görmeden, zor şartlarda çalışan, azami çaba ve alın teriyle çalışan kardeş işçilerimizin emekleri ödüllendirilmelidir. çabalar.

Yeniden Refah Partisi olarak madencilerimizin iş güvenliği standartlarının yükseltilmesi, meslek hastalıklarının önlenmesi, çalışma koşullarının düzenlenmesi ve işçi haklarının güçlendirilmesi amacıyla yapılacak düzenleme ve denetimlere tam destek verdiğimizi ifade etmek isteriz. Yeniden Refah Partisi olarak Elazığ Alacakaya'daki madencilerimizin bu haklı grevlerinde adaletin bir an önce yerini bulması için gerekli her türlü desteği sağlayacağımıza söz veriyoruz. Gösterdikleri cesaret ve kararlılık Türkiye'deki tüm işçi ve emekçilerimize örnek teşkil etmektedir. “Etkilenen madencilik şirketinden bir an önce bu işçilerin sesine kulak vermesini, zenginliklerinin ve sermayelerinin temel nedeni olan işe saygı duymasını ve paylaşımda adaleti sağlamasını bekliyoruz.”

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber
meritking casibom giriş