Karadağ Adalet Bakanı açıkladı! Suç örgütü lideri Binali Camgöz Türkiye’ye iade edildi

0

Karadağ Adalet Bakanı Bojan Bozoviç, düzenlediği basın toplantısında, Türk vatandaşı Binali Camgöz'ün sıkı güvenlik önlemleri altında Türkiye'ye iade edildiğini duyurdu. Camgöz'ün iadesine ilişkin karar alma süreci hakkında bilgi veren Karadağlı bakan, bu hafta yapılan Milli Güvenlik Kurulu toplantısında Binali Camgöz'ün Karadağ için milli güvenliğe tehdit oluşturması konusunun ele alındığını duyurdu.

Karadağ polisinin suçla mücadele birimi başkanı Lazar Scepanoviç, basına yaptığı açıklamada, Camgöz'ün yerel saatle 19.15'te uçakla Türkiye'ye gönderildiğini ve iade sürecinde 40'a yakın polisin görev aldığını söyledi.

“YÜKSEK RİSKLİ BİR KİŞİ OLARAK GÖRÜLÜYOR”

İade sürecinde maksimum güvenlik tedbirlerinin alındığını belirten Scepanoviç, şunları kaydetti: “İnterpol bu şahıs hakkında ağır suçlardan dolayı kırmızı bülten çıkarmıştır. Karadağ ve Türk polis kayıtlarına göre kendisi yüksek riskli bir kişi olarak kabul ediliyor. Kendisi Türkiye'de faaliyet gösteren bir organize suç örgütünün lideri ve Karadağ'daki organize suç örgütleriyle işbirliği ağı oluşturmuş bir kişidir” dedi.

2022'DE KARADAĞ'DA YAKALANDI

Yaralama, yağma, işyerine zarar verme ve cinayet gibi çok sayıda suçtan Türkiye'de aranan Binali Camgöz, kaçak olarak Gürcistan'a kaçarak orada hazırladığı sahte kimlikle Balkanlar'a gitti. Türk Interpol'ün kırmızı bülten çıkardığı Camgöz, Temmuz 2022'de Karadağ'da yakalanmıştı.

Türkiye'nin tutuklanmasını ve iadesini talep ettiği Camgöz'ün iadesi, Karadağ yargısı tarafından Nisan 2023'te onaylandı. (IHA)Bu içerik Metin Yamaner tarafından yayınlanmıştır.

Önceki içerik Sonraki içerik

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber
meritking casibom giriş