Erdoğan yoğun geçen diplomasi trafiğinin ardından paylaştı: Tüm temaslarımda dikkat çektim!

0

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi kapsamında Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodymyr Zelenskiy, İngiltere Başbakanı Keir Starmer ve Almanya Başbakanı Olaf Scholz'un da aralarında bulunduğu liderlerle ikili görüşmelerde bulundu. Zirvenin ilk günü olan 9 Temmuz'da Macaristan Başbakanı Viktor Orban'la bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 10 Temmuz'da Yunanistan Başbakanı Kiryakos Mitsotakis, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ve Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile bir araya geldi.

Zirvenin son gününde Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodymyr Zelenskiy, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve İngiltere Başbakanı Keir Starmer ile ikili görüşmelerde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, zirve kapsamında gerçekleştirilen oturum ve toplantılarda da birçok liderle sohbet etti. NATO liderler zirvesi kapsamında Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: “Yaklaşık iki yıldır devam eden Rusya-Ukrayna savaşına karşı müttefik olarak uluslararası hukuktan yana tavır alıyoruz. yıllar. ve bir buçuk yıl. Türkiye, yıkıcı etkilerini hepimizin hissettiği ve ortak güvenliğimizi tehlikeye sokan bu savaşın sona ermesi için ilk günden bu yana yoğun bir şekilde çabalarını sürdürmektedir.

SAVUNMA SANAYİ TİCARETİNDE ENGEL VE ​​KISITLAMALARIN VARLIĞINA DAİR MANTIK VE MAKUL BİR AÇIKLAMA YOKTUR.

Zirvenin ilk gününde ittifakın savunmasına ilişkin konuların ele alındığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu: “Zirvenin ilk oturumunda ittifakın savunmasına ilişkin konuları detaylı bir şekilde ele aldık. 75 yıllık Washington Antlaşması ve önceki zirvelerde alınan kararlar ortadayken, müttefikler arasındaki savunma sanayii ticaretinde neden hala bazı engellerin ve kısıtlamaların bulunduğunun makul ve mantıklı bir açıklaması yok. Ülkemizin bu konudaki hassasiyetini ve beklentilerini bir kez daha vurguladım. NATO'nun belirlediği iki temel tehditten biri olan terörle mücadelede müttefiklerimizden dayanışma bekliyoruz. Bazı müttefiklerimizin özellikle PKK terör örgütünün Suriye'deki uzantısı PYD-YPG ile kurdukları çarpık ilişkiyi kabul etmemiz mümkün değildir. “İttifakın birlik ve bütünlüğüne zarar veren bu hatalı politikalardan vazgeçilmesi çağrımı yineliyorum” dedi.

292364_CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN NATO ZİRVESİ

“İSRAİL YÖNETİMİNİN NATO İLE ORTAKLIK İLİŞKİSİNİ SÜRDÜRMESİ MÜMKÜN DEĞİL”

Gazze'deki mevcut duruma ve İsrail'in NATO ile ortaklığını sürdürmenin imkânsızlığına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Tüm temaslarımda, başta Gazze olmak üzere işgal altındaki Filistin topraklarında devam eden zulümlere dikkat çektim. İttifakımızın temel değerlerini ayaklar altına alan İsrail yönetiminin NATO ile ortaklığını sürdürmesi mümkün değildir. Filistin topraklarında kapsamlı ve sürdürülebilir bir barış sağlanana kadar İsrail'le NATO bünyesinde işbirliği yapılmasına yönelik girişimler Türkiye tarafından onaylanmayacaktır. 1967 sınırları temelinde iki devletli çözüm için uluslararası toplumun sorumlu üyelerinin bir araya gelmesi önemlidir. Türkiye olarak önce ateşkesin ilan edilmesi, sonra da ateşkesin tesisi için garanti dahil her türlü girişimi yapmaya hazırız. kalıcı barış. “Tüm müttefiklerimizi, ateşkes sağlanması ve 9 aydır açlık çeken Gazze halkına kesintisiz insani yardım sağlanması için Netanyahu yönetimi üzerindeki baskıyı artırmaya çağırıyorum” dedi.

292366_CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN NATO ZİRVESİ

NATO Liderler Zirvesi kapsamında Genel Sekreter Jens Stoltenberg'e teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: “Görüşmelerimizde müttefiklerimizle ikili ilişkilerimizi ve NATO içindeki işbirliğimizi geliştirmenin yolları üzerinde yoğunlaştık. Bu vesileyle, göreve geldiği 2014 yılından bu yana İttifakın birlik ve beraberliğini korumaya çabalayan değerli dostum Genel Sekreter Stoltenberg'e teşekkür ediyorum. Benimle ve yetkililerimizle yakın işbirliği içinde çalışan Sayın Stoltenberg'e teşekkür ediyorum. özverili çalışmaları ve başarılı hizmetleriyle herkesin takdirini kazanmıştır. Hollanda eski Başbakanı ve NATO'nun yeni Genel Sekreteri Sayın Rutte'ye üstleneceği zorlu görevde başarılar diliyorum. “Rutte'nin müttefiklerin çıkarlarını ve hassasiyetlerini dikkate alacağına inanıyorum” dedi.

ABD'DEN EVE GELDİ

Erdoğan, NATO devlet ve hükümet başkanları zirvesi için gittiği ABD'nin başkenti Washington'dan İstanbul'a geldi. “TUR” özel uçağıyla Atatürk Havalimanı'na gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbul AK Parti İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ve diğer önemli kişiler karşıladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, MİT Başkanı İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Özel Kalemi Hasan Doğan, Cumhurbaşkanlığı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç, Cumhurbaşkanlığı Genel Müdür Yardımcısı İletişim Çağatay Özdemir de ülkeye döndü.

(DHA-AA)Bu içerik Hazar Saygın tarafından yayınlanmıştır.

Sıkmak
Arap turistler Trabzon'da gördükleri karşısında şaşkına döndüArap turistler Trabzon'da gördükleri karşısında şaşkına döndü

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber
meritking casibom