Karın iç zarından alınan parça ile vajina yapıldı

0
genişletmek

KAYNAK DHA

Doğumda vajinası ve rahmi bulunmayan AT’ye, Gülhane Sosyal Bilimler Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde karın içi zarından alınan parçayla kapalı ameliyat yöntemiyle vajina oluşturuldu. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. AT, Mustafa Ulubay tarafından gerçekleştirilen operasyon sonucunda sağlığına kavuştu.

AT, ailesinin teşvikiyle ilk kez 17 yaşında hastaneye kaldırıldığını, bacağından alınan dokudan vajina yaptırıldığını; Ancak bir süre sonra vazgeçtiğini söyledi. AT, şunları söyledi: “O zamanlar çok üzülmüştüm. Ama şimdi yeni bir ameliyat geçirdim. Sonuçta hastalığın tedavisi var. Evet, insan kendini çok kötü ve üzgün hissediyor. Ama tedavi edilebilir bir durum. Şimdi bu hastalığın tedavisi var.” Kendimi çok daha iyi hissediyorum, mutluyum.”

5 BİN KİŞİDEN 1’İNDE GÖRÜLÜYOR

Profesör. Mustafa Ulubay, vajina gelişmemesi durumunun nadir görüldüğünü belirterek, şöyle konuştu: “Neredeyse her 5 bin kişide görülen nadir bir durumdur. Vajina ve rahim gelişiminin doğuştan yetersiz olmasıyla karakterize bir hastalıktır. “Hastalar bu nedenle durumlarını gizleyebilirler. Bu nedenle bu hastalar kendi kendilerine tedavi imkanı bulamayabilir veya yanlış tedavilerle baş başa kalabilirler. Bu hastalara kapalı ameliyat yani robotik cerrahi ile karın iç zarını kullanarak yeni bir vajina oluşturma ameliyatı gerçekleştiriyoruz. Bu sayede hastalar sağlıklı cinsel ilişki yaşayabilmektedir.” “Bu hastaların 18 yaşından sonra sağlıklı cinsel ilişki yaşayabilmeleri için mutlaka cerrahi tedavi görmesi, çaresiz olmadıklarını ve cerrahi müdahale ile tedavilerinin mümkün olduğunu bilmeleri gerekmektedir. yöntemlerle, özellikle laparoskopik vajina karın içindeki iç karın zarı ile yapıldığında sağlıklı bir şekilde cinsel ilişki yaşayabileceklerini bilmelidirler” dedi.

Hastalar birbirlerinden farklı özellikler gösterirler; Prof., bazı kişilerin vajinasının olmadığını, bazılarının ise ne vajinasının ne de rahminin olmadığını söyledi. Ulubay, “Hastanın vajinası gelişmemişse ve rahim bölgesi gelişmişse bu bölge onarıldıktan sonra hasta hamile kalabilir. Eğer rahmi yoksa ancak rahim nakli sonrasında hamile kalabilir” dedi. Profesör. Dr. Ulubay, ameliyat sonrasında vücutta gözle görülür herhangi bir yara izi kalmadığını da belirtti.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber