Sahurların vazgeçilmezi: Sütlü biber kavurması tarifi
Bu tarifte sahur yemeğinin vazgeçilmezi olan sütte közlenmiş biberin nasıl hazırlanacağı adım adım anlatılıyor. Sahur için hafif ve doyurucu bir seçenek arayanlar için ideal olan bu tarif, lezzetiyle sofralarınıza renk katıyor.
Yayınlanma: 03.13.2024 – 22.23
Ramazan ayının en önemli öğünlerinden biri olan sahur, gün boyu oruç tutanların enerji ihtiyacının karşılanması açısından oldukça önemlidir. Sahur sofralarında tercih edilen hafif ve sağlıklı besinler gün içindeki açlık hissinin azalmasına yardımcı olur. Bu noktada sütlü közlenmiş biber sahur sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. İçerdiği vitamin ve proteinler sayesinde güçlü bir besin kaynağı olan közlenmiş biber, sütle birleşerek hafif ve doyurucu bir seçenek sunar. İşte, Sahur sofralarınıza sağlık ve lezzet katacak bu enfes tarifin yapımı için malzemeler ve adım adım tarif…
SÜTLÜ BİBER BASKISI TARİFİ
Malzemeler
- 10-15 yeşil biber
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı un
- 1 bardak süt (200 ml)
- Yarım çay kaşığı tuz
Yukarıdaki için;
- 1 çay kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
yapı
- Biberleri sütte kızartmak için öncelikle biberlerin saplarını kesip eşit parçalara bölün. Bu noktada biberlerinizin çekirdeği çok ise çekirdeklerini çıkararak kullanabilirsiniz.
- Daha sonra uygun bir tavaya yağımızı döküyoruz. Parçalara ayırdığınız biberleri tavaya koyun ve orta ateşte hafif çıtır çıtır olana kadar kızartın.
- Biberlerin üzerine unu ekleyip birkaç dakika kavurun.
- Daha sonra sütü ve tuzu ekleyip koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.
- Sosu için ayrı bir tavaya tereyağını alıp eritin.
- Eritilmiş tereyağına pul biberi ekleyip karıştırın.
- Isıttığımız sosu sütteki közlenmiş biberlerin üzerine döküp ocaktan alıp servis ediyoruz.