Uluslararası lojistik dağıtım ağları ve fuar merkezlerinin inşasına yönelik destek “ön finansman” kapsamına alındı

0

Bakanlık açıklamasında, statü bazlı proje, program ve destek programlarına uygulanan ön finansman sistemiyle işletmelerin mali yükünün hafifletildiği, başvuruları ön ödemeli olan firmalara finansman ve garanti imkanları sağlandığı belirtildi. kredi kabiliyetlerini artırmak amacıyla onaylanmış ve onaylanmıştır.

Açıklamada, Türkiye İhracat Kredi Bankası AŞ (Türk Eximbank) ile İhracat Geliştirme A.Ş. (İGE) arasında ihracatçılara ön finansman imkanı ve teminat desteği sağlanması amacıyla 26 Eylül 2022 tarihinde protokol imzalandığı hatırlatılarak, 12 Mayıs 2023 ve 21 Mayıs 2023 tarihlerinde imzalanan ek protokol ile şirket tanımları genişletildi. 2024 yılında da bu durumun beklendiğini lütfen unutmayın. ayrıca “pazara giriş sertifikaları desteği”.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:


“Şu ana kadar imzalanan protokoller ile pazara giriş, küresel tedarik zinciri, tasarım ve ürün geliştirme projeleri, markalaşma ve Turquality ve e-Turquality (Bilişim Yıldızları) programları, ihracat ve e-ihracat konsorsiyumları için başvuruları ve onayları olan firmalar, Ticaret Bakanlığı, Türk Eximbank ile İGE arasında imzalanan protokol çerçevesinde Türk Eximbank'tan ön finansman talebinde bulunulması ve Ticaret Bakanlığı tarafından yürütülen YLDA projeleri ve fuar merkezi inşaatı projeleri kapsamında “Yapılan harcamalar ön finansman kapsamındadır. Bu çerçevede öngörülen ek protokol ile YLDA projelerine onay alan ve fuar merkezi inşaatına destek alan firmalar finansman ve garanti olanaklarından yararlanabilecek.”

YLDA bünyesinde 5 proje hayata geçirildi

Basın bülteninde, YLDA bünyesinde 2'si Amerika, 3'ü Avrupalı ​​olmak üzere 5 projenin yürütüldüğü, tedarik zincirinin önemli bir bileşenini temsil eden yurt dışı lojistik ağlarının, YLDA tarafından bir sistem olarak oluşturularak yönetildiği belirtildi. baştan sona aşamalarına göre desteklenerek önemli pazarlara ihracat desteklendi ve altyapı imkanları genişletildi.

Açıklamada, hedefin, yurt dışı teslimat sürelerinin 24 saatin altına indirilmesi, nakliye maliyetlerinin düşürülmesi, hızlı gümrükleme ve doğru iade lojistiği ile müşteri memnuniyeti, marka bilinirliğinin artırılması, kaliteli ve hızlı hizmet sunarak Türkiye'nin rekabette öne çıkması olduğunun altı çizildi. katma değerli hizmetler ve aşağıdakiler gözlemlendi:


“Fuarcılık sektörü, ülkelerin üretimlerinin ihracata dönüşmesinde önemli rol oynuyor; fuarlar bir yandan ülke ticaretinin güçlenmesine, diğer yandan da küresel ticaretin yeniden şekillenmesine katkı sağlıyor. Ülkemizde büyük sergi alanları yapımı önemli bir ihtiyaçtır. Ticaret Bakanlığı'nın uygulamaya koyduğu hizmet ihracatının tanımı, sınıflandırılması ve desteklenmesine ilişkin karar kapsamında “fuar alanı yapımına destek” sunuluyor. fuarlar Fuarlara uluslararası katılımın artırılması amacıyla ülke çapında düzenlenen ve fuarların ön finansman kapsamına alınması, alanların genişletilmesi, restorasyonu veya revizyonu gibi faaliyetler desteklenmektedir. Türkiye'de düzenlenen uluslararası fuarlarda yabancı katılımcıları ağırlayabilecek yeterli nitelik ve nicelikte sergi alanlarına sahip olmak, böylece sektörün ülke ihracatına doğrudan ve dolaylı katkısını artırmak ve uluslararası rekabette öne çıkmak mümkün.”

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

ekrem abi sitesi gaziantep escort